Adidasi sală: Cum să alegi cea mai bună pereche pentru mișcare?

Adidasi sală Cum să alegi cea mai bună pereche pentru mișcare

Dacă obișnuiești să mergi la sală, cu siguranță că cel mai important articol de echipament sunt adidașii. Atunci când alegi adidași sală nepotriviți, este posibil să faci bătături și alte răni care te vor împiedica să faci exercițiile pe care le dorești. În plus, în timp îți pot fi afectați și genunchii, șoldurile, șira spinării și postura în general.

Mersul la sală este un termen general deoarece la sală poți efectua o varietate de activități pentru care ai nevoie de un tip specific de încălțăminte. Astfel, nu vei purta aceeași adidași pentru alergat și ridicat greutăți, în special dacă vrei să faci performanță.

Încălțămintea potrivită te va ajuta să te miști mai ușor, în siguranță și, evident, mai confortabil. Iată cum să alegi cei mai potriviți adidași sală:

Încălțăminte sală pentru alergat

Ai nevoie de cei mai buni adidași pentru sală astfel încât să te simți cât mai confortabil și să îți atingi potențialul, fără să existe riscul unei accidentări. Fiecare pas pe care îl faci când alergi trimite un șoc în tot piciorul și corpul care te poate afecta negativ. Dacă minimizezi cât de mult poți aceste forțe, reduci riscul de apariție al durerilor, fracturilor și ruperilor de ligamente.

Atunci când alegi adidași sală pentru alergat, trebuie să ții cont de doi factori principali: tipul de mers și tipul de arcadă. Tipul de mers se referă la pronație care poate fi:

  • Pronație exagerată: piciorul are o inclinație exagerată spre interior;
  • Pronație normală: piciorul are o inclinație normală spre interior;
  • Pronație insuficientă: piciorul are o inclinație exagerată spre exterior.

Pentru a afla ce tip de pronație ai poți face un test simplu: pășește cu piciorul umed pe orice suprafață și analizează urma rămasă. Dacă nu îți dai seama sau ți se pare că ai o altă condiție, cere părerea profesionistă a unui ortoped.

Dacă ai o pronație normală, poți alege orice tip de încălțăminte sală, chiar și cu mai puțină susținere pentru gleznă. Pentru pronație exagerată, investește în adidași cu stabilizare și susținere pe părți astfel încât să nu îi permită piciorului să se miște foarte mult. Pentru pronația insuficientă, alege încălțăminte cu memory foam astfel încât alergatul să fie mai confortabil.

Adidași fitness

Dacă îți place să participi la diverse cursuri de fitness, dans sau arte marțiale ai nevoie de adidași sală cu talpa dreaptă și flexibilă. Adidașii pentru alergat sunt gândiți pentru aterizarea pe călcâi, însă la majoritatea cursurilor impactul va fi pe partea din față a piciorului.

Astfel, deoarece la cursuri vei face multe mișcări în lateral, ideal ar fi să alegi adidași care oferă susținere laterală și nu îi permite piciorului să alunece. Dacă mișcările sunt foarte energice ar fi de ajutor ca încălțămintea să poată absorbi șocurile.

Încălțăminte pentru antrenament sală cu greutăți

Atunci când ridici greutăți, îți dorești ca picioarele tale să se miște cât mai puțin și să te bucuri de stabilitate la fiecare mișcare, ridicare sau aplecare. Practic, atunci când alegi adidași sală pentru ridicat greutăți trebuie să cauți opusul adidașilor pentru alergat.

Astfel, ai nevoie de adidași tari, stabili, cu o talpă fără memory foam care nu se lasă atunci când pășești pentru ca tu să te bucuri de stabilitate când manipulezi greutăți mari.

La Sneaker Industry vei găsi o varietate de adidași de sală, de la branduri cunoscute precum nike, adidas sau puma. Alege-i pe cei mai potriviți pentru tine în funcție de sportul pe care îl practici și forma piciorului.

S-ar putea sa te mai intereseze