Alege perechea preferata de Nike Air Force 1 low si fii la moda

sneakers nike air force 1

In marea lume a footwear-ului, putine perechi fac istorie, iar Nike – Air Force 1 (AF1) reprezinta cu mandrie unul dintre modele emblematice. ”Air in a box” a fost sloganul ad-ului cu care a debutat prima campanie de promovare ai legendarilor AF1. Inca din anul 1982, compania Nike continua sa lucreze pentru a face improvements, devenind astfel,  mai mult decat un fashion statement.

AF1 au fost lansati initial pe piata drept „sneakersi special destinati baschetbalistilor”. Air-sole-ul a fost adaugat pentru a amortiza si sustine cat mai bine orice presiune pusa pe talpa, lucru esential pentru o pereche confortabila destinata sportivilor.

Secretul sneakersilor comfy este sole-ul. Traditia pastrata de Nike, pana in prezent si caracteristica pe care s-a bazat perechea de AF1 este chiar talpa. Concentric circle outsole – pentru a optimiza presiunea pusa pe partea din fata a talpii si, desigur, Nike-Air midsole – care reduce impactul asupra muschilor, articulatiilor si oaselor. Acest „aer” din midsole ofera pana la 30% mai mult confort, comparativ cu talpile intermediare conventionale.

The Air Force 1 isn’t just a sneaker, it’s an icon!

Legenda spune ca orice adevarat sneakerhead, are in propria colectie cel putin o pereche de AF1, indiferent daca sunt low, mid sau high, all-white sau in vaste combinatii de culori.

Fun Facts despre sneakersii Nike Air Force

Fiind cunoscut drept ”one of the bestselling shoes of all time”, exista numeroase aspecte good to know, mai ales daca esti sneakerhead, a fost love at first sight cand ai intalnit o pereche de AF1 sau pur si simplu iti doresti sneakersi cu traditie si istorie.

Ce trebuie sa stii despre AF1:

  • Sunt canvasul preferat al atristilor care vor sa isi exprime creativitatea pe o pereche de sneakersi a-i face speciali si unici. Af1 lasa loc manifestarilor artistice on sneaker skin si sunt ”panza” preferata a artistilor care creaaza custom sneakers.
  • Chiar daca sunt intr-un constant proces de imbunatatire, nu au sacrificat originile si aspectul initial de la care au plecat.
  • The shoe that become a global street culture standard a atins apogeul vanzarilor in anul 2005, cu vanzari estimative de peste 12 milioane de perechi.
  • Chiar daca Nike Air Force 1 High au fost first icon of Swoosh “Air-Sole” kicks, un an mai tarziu a fost lansata si varianta Nike Air Force 1 Low;  ulterior, pe la mijlocul anilor ’90, a aparut si cross between-ul celor doua, mai exact varianta Nike Air Force 1 Mid.
  • In anul 2000 au lansat NikeiD, serviciul care te face artistul sneakersilor tai. Cunoscut in prezent drept „Nike By You” este un serviciu online ce permite custom-ul footwear-ului, dar uneori si al sportswear-ului. Cea mai des personalizata pereche este cea de AF1.
  • Anul 2001 a fost cel care a adus size-uri special destinate doamnelor si domnisoarelor. Astfel, debutul perechilor de Nike Air Force 1 Dama a fost cu aproape doua decenii mai tarziu.
  • Versatile as hell?! Chiar si cei mai putin pasionati de footwear, aleg sa achizitioneze sneakersi AF1, datorita faptului ca sunt accesibili si se potrivesc in numeroase outfit-uri.

Hype-ul de care se bucura iconica pereche Air Force a brandului Nike, se datoreaza designer-ului Bruce Kilgore. Pentru Nike Air Force, Romania ofera potential de comercializare, iar Sneaker Industry iti ofera numeroase modele din care iti poti alege perechea favorita.  

S-ar putea sa te mai intereseze