Back to School – ghidul complet pentru haine

Back to School - ghidul complet pentru haine

Vara a trecut neașteptat și dezamăgitor de repede (ca în fiecare an) și începutul anului școlar se apropie cu pași repezi. Noul an școlar aduce, după cum spune și numele, chestii „noi” – amintiri noi, aventuri noi, rechizite noi și nu în cele din urmă haine noi. Pentru mulți elevi primele zile de școală reprezintă ocazia perfectă pentru a purta cele mai noi „achiziții” din garderobă, astfel că această ocazie nu este de neglijat. Prin urmare, v-am pregătit un ghid complet care să vă pregătească pentru începutul noului an școlar.

Back to School – Introducere

Înainte de toate, trebuie să vă prezentăm 5 motive pentru care îmbrăcămintea nouă pentru întoarcerea la școală este importantă:

  1. Începutul de an școlar este o ocazie perfectă pentru a-ți împrospăta garderoba hainele tale ar putea să fie destul de uzate sau să nu ți se mai potrivească atât de bine, astfel că începutul anului școlar este un prilej ideal să adaugi câteva piese noi în garderoba ta.
  2. Hainele noi îți pot induce o stare de bine care să te ajute la începutul anului școlar – faptul că ți-ai cumpărat o serie de ținute noi te poate ajuta să treci peste tracul unui nou început și să te acomodezi mai bine.
  3. Îmbrăcămintea nouă te poate ajuta să te exteriorizezi mult mai bine – pe lângă „boost-ul” de self confidence pe care îl aduc hainele noi, acestea pot să te ajute să te exteriorizezi mai bine – poate culorile tale preferate, print-urile sau design-urile tale preferate s-au schimbat în ultimele luni – de ce să nu lași asta să se observe și prin hainele tale?
  4. Îmbrăcămintea nouă te poate pregăti pentru vremea rece din lunile viitoare – din păcate, vara și vremea caldă în general se apropie încet-încet de final. Prin urmare, nevoia de îmbrăcăminte pregătită pentru lunile mai reci este necesară.
  5. Îmbrăcămintea nouă poate fi chiar obligatorie la începutul unui an școlar, în cazul școlilor unde se poartă uniformă – unele școli și licee le cer elevilor să poarte uniformă, astfel că în aceste cazuri cumpărarea de haine noi este aproape iminentă, pentru a te asigura că ai uniforma pregătită pentru anul școlar ce stă să înceapă.

Back to School – cum să te asiguri că alegi mărimea corectă de fiecare dată

Pentru a vă asigura că de fiecare dată când cumpărați îmbrăcăminte (mai ales în cazul Back to School când totul este contra-cronometru) alegeți mărimea corectă, vă recomandăm puternic să vă ghidați după ghidul de mărimi pentru haine și după tabelul cu mărimi, asta în cazul în care faceți cumpărăturile online.

Mereu începeți prin a vă măsura lungimea brațelor, diametrul pieptului, al umerilor, cât și lungimea bustului pentru tricouri, bluze, cămăși și hanorace. Apoi, continuați prin a vă măsura talia și lungimea picioarelor pentru pantaloni și fuste. Pentru a vă face o idee despre ce mărime vi se potrivește, măsurați câte un articol vestimentar din fiecare care vi se potrivește foarte bine și folosiți dimensiunile acestuia ca punct de referință.

În cazul magazinelor fizice, nu ezitați să probați mai multe mărimi, deoarece astfel puteți să alegeți cu certitudine cea mai bună mărime. Ca în cazul cumpărăturilor realizate online, încercați să știți măcar orientativ care este mărimea pe care o purtați de obicei.

Designer, high street sau streetwear?

Când e vorba despre back to school, destule persoane se confruntă cu următoarea problemă: nu știu cu ce branduri să înceapă căutările de îmbrăcăminte nouă. Să meargă pe calea brandurilor high street, pe cea a brandurilor designer, sau a mărcilor de streetwear?

Răspunsul e unul simplu, ca în orice, echilibrul este cheia pentru o garderobă de școală versatilă. Câteva piese sau accesorii designer, unele articole de la branduri high street, în cazul cărora trebuie să căutați un raport cât mai bun calitate-preț și o bază de piese de la branduri streetwear, care să fie durabile și versatile.

Back to School – sfaturi și trucuri

Pentru a economisi bani, încercați să faceți cumpărăturile pentru lunile mai reci cât mai repede posibil: bluze, hanorace, jachete etc. – toate se vor scumpi cu cât mijlocul toamnei se apropie. De asemenea, recomandăm o garderobă cât mai variată, cu piese versatile, care sunt în conexiune reciprocă și pot fi asortate și potrivite între ele cu ușurință.

Concluzii și recapitulare

În încheiere, trebuie reținut faptul că îmbrăcămintea nouă pentru începutul anului școlar este extrem de importantă, deoarece te pregătește pentru lunile viitoare, îți împrospătează alegerile pentru ținutele de mers la școală și te ajută să te exprimi mai bine. Încercați pe cât posibil să cumpărați mărimea perfectă, și încercați să găsiți un echilibru între brand-uri care să se potrivească cu stilul și preferințele voastre. Un loc ideal unde puteți începe (și termina 😉 ) cumpărăturile este Sneaker Industry – vă așteptăm pe site-ul nostru și în magazinele noastre din București (Luterană 2) și Cluj-Napoca (Horea 2). Mult succes în noul an școlar!

S-ar putea sa te mai intereseze