Care este povestea brandului de succes AIR JORDAN

Care este povestea brandului de succes AIR JORDAN

Înainte de Air Jordan, toți papucii sport de basketball erau albi. Odată cu succesul lui Michael Jordan și lansarea brandului Air Jordan, atât jocul, cât și industria, au fost transformate.

În fiecare an, fanii așteaptă cu nerăbdare lansarea unui nou model Air Jordan, lucru sărbătorit cu un eveniment de amploare încă din 1985. Brandul domină piața și se află în creștere constantă datorită inovațiilor în design și performanță împreună cu un marketing reușit.

Știai că prima pereche de Air Jordans a fost exclusiv creată pentru Michael Jordan în 1984 și abia în 1985 au fost produși și vânduți către public? În continuare vei afla mai multe secrete despre începutul brandului Jordan:

Cum a apărut logo-ul Air Jordan

Jordans sunt apreciați de orice sneakerhead, mai ales datorită logo-ului original. Dar cum a apărut acesta? Pentru început, modele Air Jordan 1 și 2 nu aveau încă acest logo, ci o reprezentare a unor aripi care poate fi observată și acum la edițiile retro.

În 1987, legendarul designer Tinker Hatfield a creat modelul Air Jordan 3 cu una din cele mai iconice siluete. Pe aceștia a fost prezent pentru prima oară logo-ul cu Jumpman, dar și elementul air de la Nike.

În 1984, Michael Jordan a fost fotografiat în poziția Jumpman pentru o ședință foto, dar la acel moment nu exista nicio colaborare cu Nike, Jordan chiar purta o pereche de New Balance atunci. În 1985, basketballistul a recreat poza originală purtând primul model Air Jordan.

Există zvonuri care spun că designer-ul Peter Moore a vrut să utilizeze prima poză pentru a crea silueta, dar nu a putut din cauza unor probleme de copyright. În 2015, fotograful care a făcut poza originală a dat în judecată Nike pentru că i-a folosit ideea dar nu a avut câștig de cauză.

De ce a semnat Jordan cu Nike

Când Michael Jordan a ajuns să joace în NBA își dorea să fie sponsorizat de Adidas deoarece credea că aceștia produc adidașii ideal pentru basketball. Aceștia nu au acceptat iar Jordan a primit oferte de colaborare cu brand-uri precum Converse, Sport Built și…Nike!

După multe tatonări și încă o încercare de a atrage atenția celor de la Adidas, Jordan a acceptat să fie sponsorizat de Nike pentru că aceștia au declarat că vor ține cont și de părerea lui pentru crearea pantofilor sport și, desigur, foarte mulți bani.

Modele Air Jordan pe care trebuie să le ai

Orice sneakerhead trebuie să aibă în colecție măcar un model Air Jordan, dar sigur îți vei dori să te bucuri de confortul și varietatea a cât mai multor perechi.

JORDAN W DELTA 2

Jordan Delta 2 îți aduc un design fresh cu o combinație de materiale și texturi, dar cu accent pe durabilitate și confort pentru ca tu să îți permiți să te aventurezi și să descoperi noi experiențe.

JORDAN FLTCLB ’91 GS

Pregătește-te de un joc de baschet, o plimbare sau o ieșire alături de prieteni cu un model iconic Jordan, în non-culoarea preferată a pasionaților de baschet.

JORDAN 11 CMFT LOW

Air Jordan 11 CMFT LOW te ajută să te bucuri de confort la fiecare pas. Modelul a fost gândit pentru a-ți oferi susținerea necesară atunci când faci mișcare.

Chiar dacă Michael Jordan s-a retras din baschet de tot în 2003, după o carieră de mai bine de 19 ani, colaborarea sa cu Nike este încă în top. Nike scoate anual modele noi, pe care orice sneakerhead pasionat le vânează atunci când apar ofertele.

S-ar putea sa te mai intereseze