Ce branduri produc cei mai confortabili adidași pentru alergat?

adidasi alergare

Dacă ți-ai propus să nu mai gâfâi după un sprint pe peronul de la Victoriei 1, în drum spre birou sau vrei să vezi cum e să termini un maraton, te apuci de alergat în mod regulat. Asta înseamnă un program de antrenament săptămânal, timpi de bătut și echipamentul adecvat. Ca să te poți antrena corect și cu o evoluție progresivă trebuie să alergi confortabil, iar pentru asta perechea potrivită de adidași de alergare este foarte importantă.

Modelele de pantofi sport pentru alergare țin cont de diferitele tipuri de picioare. În funcție de mișcarea de rotație a piciorului atunci când atinge solul (pronație sau supinație), construcția adidasului de alergare diferă, pentru a oferi stabilitatea și suportul necesare. Pentru că alergarea solicită intens mușchii picioarelor și articulațiile gleznei și genunchiului este foarte importantă alegerea corectă a perechii potrivite de adidași alergare.

Cele mai cunoscute mărci de pantofi sport au modele destinate activităților de alergare sau jogging echipate cu tehnologii inovative la nivelul materialelor folosite sau al asamblării. Scopul este același – un pantof de alergare care să ofere cele mai bune caracteristici de stabilitate, amortizare și confort, indiferent de distanța de alergare parcursă sau de tipul de teren.

Fără să intrăm foarte mult în detaliile tehnice, îți prezentăm probabil cele mai confortabile modele de adidași de alergare pentru acest sezon:

Nike P-6000

Dacă nu vrei să încalți ceva futurist precum Shox TL, Nike sneakers îți propune P-6000. Nu te faci remarcat la fiecare tură, dar ai amortizare și confort fie că faci jogging relaxat, fie că vrei să alergi 42.195 km. Inspirat din modelele Pegasus 25 și Pegasus 2006, modelul P-6000 dă un nou suflu stilului primilor ani ai mileniului, cu note de originalitate cromatică și performanțe îmbunătățite.

Mizuno Wave Sky Waveknit 3

Japonezii de la Mizuno sunt o prezență constantă în topul celor mai apreciate modele de pantofi de alergare.  Seria Wave este printre cele mai cunoscute, Sky Waveknit 3 fiind în acest an noutatea care atrage atenția. Spuma XPOP de la nivelul tălpii intermediare reușește să aducă un confort și mai mare alergătorului, în special pentru un long run intens. Trebuie să încerci o pereche și să descoperi toate îmbunătățirile cu care vine!

Mizuno x Futur Wave Prophecy

Și dacă vrei un model Mizuno Wave venit parcă din viitor îți recomandăm colaborarea cu brandul parizian de îmbrăcăminte Futur. Mizuno x Futur Wave Prophecy pare genul all terrain, all weather. Dacă ai făcut kangoo jumps, o să vezi design-ul asemănător la nivelul tălpii, iar dacă nu ai făcut o să stai ca pe arcuri, iar șocurile din timpul alergării vor fi absorbite foarte eficient.Profeția spune că vor fi un model de succes și când Futur se va pregăti să aniverseze o decadă de existență.

Asics GT-2000 8

Un model de adidași Asics numit parcă după o mașină sport asiatică, gata să te poarte ture lungi prin Herăstrău. Smooth precum o felină, datorită combinației spumă-gel de la nivelul tălpii, Asics GT-2000 8 vrea să-ți demonstreze la fiecare pas că este o plăcere absolută să alergi în ei. Multe alte modele Asics sunt gândite pentru jogging sau alergări lungi, inovațiile brandului având darul să îi pună în fiecare sezon pe lista scurtă a celor mai recomandate mărci de specialitate.

Fiecare dintre aceste modele poate fi o alegere pentru tine, dacă vrei să ai parte de confort la fiecare alergare. Informează-te bine înainte de a cumpăra adidași alergare, află ce fel de tip de picior ai și folosește un model recomandat pentru tine.

Dacă suferi de anumite afecțiuni ortopedice sau pur și simplu vrei să ai curse relaxate și fără dureri, poți alege o pereche de adidași ortopedici. Construcția acestora și câteva talonete adaptate pentru picioarele tale vor corecta defectele și vei putea să calci corect și confortabil.

Alergarea este un sport sau un hobby sănătos pentru orice vârstă. Dacă îți alegi cu grijă echipamentul, în special pantofii de alergare, te vei bucura de mulți kilometri fără accidentări și fără o solicitare excesivă a corpului, rămânând cu plăcerea și nu cu durerea fiecărei curse.

S-ar putea sa te mai intereseze