Cele mai populare modele de adidași de baschet

Pentru a onora cel de-al 74-lea sezon al Ligii nord-americane de baschet (NBA), ESPN a realizat un top al celor mai importante modele de basketball sneakers care au marcat istoria competiției. Pentru că istoria industriei sneakersilor este foarte strans legată de istoria baschetului, de istoria NBA-ului. Terenul de baschet a dat tonul unor trenduri in streetstyle, a legat legende ale competiției de anumite branduri de adidași baschet și a creat o conexiune indestructibilă între fanii acestui sport și vedetele care au scris istorie sub panou.

Fiecare model are baza lui de fani, care îl promovează direct în stradă și îi scriu mai departe istoria, cu noi capitole, cu reinterpretări, cu lansări aniversare. Fiecare încercare de selecție a celor mai populare modele nu poate fi decât o poză de moment și nu o concluzie decisivă. Noi încercăm acum una a momentului primei jumătăți de an.

Jordan Mars 270

Este greu să începi o prezentare a celor mai iubite modele fără Jordans. Silueta lui Jumpman face parte din sneaker culture de peste 36 de ani și aproape fiecare model este un reper. Primele 2 locuri din topul ESPN sunt modele Jordan, așa cum multe altele sunt prezente în ierarhia limitată la doar 74 de poziții. În acest an ne-a atras atenția Mars 270. Cum a apărut? Aparent, s-au luat trei Jordans legendari – 1, 4 și 6 – au fost puși într-un blender și ce a ieșit s-a numit Mars 270. În realitate, această variantă de adidași Jordan a fost creată de Jackson Lewis Lee, fiul lui Spike Lee, anul trecut. Acest model hibrid are în pedigree elemente de design ale modelelor Jordan 1, 4 și 6, combinate inspirat și reconstruite într-un model cu propria personalitate. Îl poți scoate pe terenul de baschet sau în oraș, nu contează, doar să fie on the move.

Jordan Max 200 GS

Alți Jordans, aceeași moștenire genetică, dar potriviți pentru femeile pasionate de baschet. Elemente de design preluate de la Air Jordan 4 se regăsesc în modelul lansat la începutul acestui an, completate de un air unit negru lucios. Această variantă de Fire Red spune clar – I’m a Jump(wo)man!

Air Jordan 3 SE “Red Cement”

Air Jordan 3 a fost lansat anul acesta, cu ocazia NBA All Star Weekend și și-a găsit rapid loc în colecțiile de adidași baschet. SE ”Red Cement” vine la 2 ani după OG ”Black Cement” și păstrează exoticul elephant print.

Nike Air Max Uptempo 95

Chicago Bulls este în mare parte Michael Jordan, dar sunt și alte nume care își leagă succesul de această echipă. Scottie Pippen este unul dintre ei, cu 6 titluri NBA câștigate alături de the Bulls. Dacă te-a impresionat și vrei ceva care să reflecte personalitatea și energia lui Pippen, go for Nike Air Max Uptempo 95!

Chiar dacă pare o alăturare forțată dintre un model clasic de basketball sneaker și un bocanc de munte, rezultatul este un model cu linii de forță și extrem de confortabil. Poate și datorită tălpii intermediare Max Air, transparente. Pe exterior găsești un swoosh supradimensionat și electrizant, care sparge monopolul culorii negre. Își face loc oricând într-o colecție de adidași Nike Air Max.

Nike Court Royale Ac High Top

Dacă vrei să te încalți monocolor pe terenul de baschet, atunci încearcă un Court Royale de la Nike, varianta High Top. Vei primi un model all black, all confort, cu care te poți pierde în noapte. Acești adidași Nike Court Royale nu îți aduc puncte la capitolul popularitate, dar își fac treaba și te țin în joc atunci când ai nevoie.

Reebok Answer V

This is the Answer! Răspunsul Reebok la provocarea găsirii celor mai populari adidași de baschet este varianta împrospătată a modelului din 2001, purtat de Allen Iverson. Jucătorul lui Sixers, aka The Answer aka AI, oferă inspirație și acum, odată cu varianta Answer V. Găsim culori old school, talpă intermediară EVA și sistemul air-cushioning de la seria DMX. Adidași Reebok direct din vremurile glorioase, gata să impresioneze și sub panou!

Sunt numai câteva repere din galeria de adidași baschet care au făcut istorie și pe care poți să-i achiziționezi pentru propria colecție. Dacă te-a impresionat look-ul lor sau povestea din spatele fiecărui model, pedigree-ul aparte, nu ezita să îi încerci. S-ar putea să fie doar un început cu multe episoade și nu toate legate de lumea și istoria baschetului.

S-ar putea sa te mai intereseze