Citește asta ca să te asiguri că mereu cumperi sneakers autentici

Citește asta ca să te asiguri că mereu cumperi sneakers autentici

Este complicat să pui mereu mâna pe cele mai cool perechi de sneakers când se lansează, mai ales la prețul de retail. Și dacă le iei la ceva timp după lansare, există riscul să dai peste perechi care nu sunt autentice, cu atât mai mult în cazul în care cauți mereu cel mai mic preț. Astfel, ți-am pregătit mai jos un ghid care să te ajute în „aventura” către următoarele tale perechi hype, fie că o să le iei de la SNKRIND. , de pe platforme de resell sau de la alte magazine de sneakers.

Cum să cumperi mereu sneakers autentici – RETAIL vs RESELL

Înainte de toate, trebuie să stabilim cum stă treaba cu două cuvinte care sunt esențiale în tot „sneaker game-ul” ăsta, și anume retail și resell.

Când folosești termenul retail, atunci ai cumpărat o pereche la prețul recomandat de producător, cel mai probabil dintr-un magazin de retail (cum suntem noi 🙂 ). Este cel mai bun preț la care o să poți cumpăra o pereche extrem de populară, precum un Jordan 4 de exemplu.

On the other hand, există lumea vastă și nesfârșită din spatele termenului resell. Orice sneaker, pereche de pantaloni, tricou sau hanorac cu o cerere mai mare decât oferta (o mie de persoane se înscriu la un raffle pentru 12 perechi, de exemplu) va ajunge să coste mai mult pe piața secundară, unde cumpărătorii dictează prețul. Pe scurt, o pereche ajunge să coste cât este dispus cineva să plătească pentru ea.

De asemenea, există mai multe locuri din care poți cumpăra perechile de sneakers. Pentru client, adică cel care cumpără perechea, procesul este aproape identic fie că achiziționează o pereche la retail, fie că o achiziționează la resell: plătește și așteaptă coletul. Totuși, în spate circuitul perechii diferă (puțin mai) mult. Și avem așa:

RETAIL STORES

Înainte de toate, magazinele de tip retail vând perechile din propriul stoc. Este vorba despre perechi de sneakers și haine care au fost precomandate din catalogul pus la dispoziție de distribuitor sau chiar de brand în sine. Mai mult, stocul a fost achiziționat și plătit în avans de magazin, după cum se întâmplă cam în toată industria de comerț care funcționează pe baza unui stoc disponibil la orice oră.

Perechile sunt lansate (în 99% dintre cazuri) de magazinele de tip retail la prețul recomandat de producător. În cazul modelelor limitate, acestea se vând aproape instantaneu și nu apucă să ajungă la reduceri, evident.

Noi, spre exemplu, la Sneaker Industry, încercăm să acoperim o plajă cât mai mare de pasionați de sneakers – mereu dorim să aducem în magazinele noastre o gamă cât mai variată de brand-uri, să oferim modele retro, iubite de toată lumea, dar și modele cu tehnologii de ultimă oră deopotrivă. Ca magazin de tip retail, scopul este să oferi cât mai multe opțiuni clienților și să faci cât mai multe persoane să devină pasionate de lumea sneakerilor. Desigur, lansările speciale și limitate, cu perechi pe care le dorește toată lumea, sunt cireașa de pe tort.

RESELL PLATFORMS

Între timp, în lumea resell-ului există două mari elemente: platformele de resell și magazinele de resell.

Platformele de resell acționează ca un marketplace unde oricine poate să își vândă perechile sub anonimat din partea cumpărătorului și să primească banii în cont în doar câteva zile. De asemenea, și clientul se bucură de confidențialitate și, mai mult, i se garantează un lucru foarte important: autenticitatea produselor cumpărate, ceea ce nu i se garantează în cazul în care cumpără, spre exemplu, de la persoane care fac resell pe rețele de socializare sau în alte medii din online.

Basically, platformele de resell acționează ca un intermediar între client și vânzător, pentru a oferi celui din urmă un public potențial mai mare, în timp ce clientului i se garantează o tranzacție sigură și un produs autentic, conform standardelor menționate pe platforma respectivă. Astfel, produsele vândute pe aceste site-uri sunt trimise de vânzători către un centru de autentificare, unde se verifică toate aspectele ce țin de conformitate și autenticitate, pentru a ca produsul care ajunge la cumpărător să fie 100% conform cu cel pe care a decis să îl cumpere.

Atenție! Un aspect foarte important este că platformele de resell NU dețin perechile pe care le comercializează, ele comercializează doar un serviciu, fapt pentru care atât clientul cât și vânzătorul plătesc un procent pentru a asigura continuitatea acestor afaceri.

RESELL STORES

Între timp, magazinele de resell reprezintă afaceri care oferă clienților perechi extrem de limitate, uneori chiar și pe comandă, însă la prețuri mai mari decât la cele de „retail”. Totuși, avantajele categorice ale acestor magazine sunt faptul că pot oferi în doar câteva zile clienților perechea mult dorită, indiferent de raritate sau de timpul care a trecut de lansare – totul are însă un preț. De cele mai multe ori, aceste afaceri sunt deținute de persoane pasionate de lumea sneakerilor care au transformat pasiunea într-un mod de a trăi, iar magazinele acestea devin chiar o oglindă a celui care l-a întemeiat, un microunivers. În acest scenariu, magazinul de resell deține perechile pe care le pune spre vânzare și funcționează pe baza unui stoc, stoc obținut fie de la magazine de tip retail, fie de la vânzători privați.

Cum poți prinde sneakers limitați la prețul cel mai mic posibil

Sunt câteva căi prin care poți obține perechi hype la cel mai mic preț și toate duc la magazinele retail (ca SNKRIND. hehe), unde perechile sunt lansate sezonier, conform unui calendar stabilit de brand-ul care a produs sneakerii respectivi. De obicei, magazinele pun la dispoziție cât mai multe mecanisme de lansare și încearcă să facă aceste lansări cât mai accesibile și corecte pentru ca pantofii să ajungă să fie purtați de care cei care îi câștigă (nu putem obliga pe nimeni să facă asta, it’s just wishful thinking).

O să prezentăm mai jos cele mai comune mecanisme, cele pe care le folosim și noi la Sneaker Industry.

black and white nike athletic shoe

ONLINE RAFFLES for sneakers

Sunt un tip de lansări care de obicei sunt realizate pe site-urile magazinelor de tip retail sau pe conturile acestora de social media (Instagram, Facebook etc.) și care funcționează pe baza unui sistem simplu: pentru a participa la extragere, o persoană trebuie să îndeplinească mai multe lucruri (de exemplu, să urmărească contul de social media al magazinului respectiv, să distribuie postarea raffle-ului și să lase un comentariu în care etichetează un număr prestabilit de prieteni). În acest caz, câștigătorii sunt contactați în mod direct pentru a li se livra produsul câștigat la ușă. Trebuie subliniat faptul că participarea la un raffle nu garantează și câștigarea produsului!

IN STORE RAFFLES for sneakers

După cum spune și numele, sunt tot un tip de lansări ce au loc exclusiv în locațiile fizice ale unui magazin de tip retail. Pentru a participa, persoanele trebuie să prezinte un mijloc de contact (număr de telefon, adresă de e-mail etc.) dar și un act de identitate. De asemenea, uneori trebuie ca participanții să respecte un cod vestimentar anumit sau să poarte un anumit tip de sneakers (metode întâlnite des în cazul lansărilor extrem de populare). În cazul în care câștigă, participanții sunt contactați pentru a valida participarea la raffle și pentru a ridica din magazin produsul respectiv.

FIRST-COME-FIRST-SERVED / FLASH RELEASES

Cele mai palpitante și mai surprinzătoare lansări. Tipul acesta de lansări are ca scop păstrarea unei conexiuni permanente cu comunitatea… cine știe când se lansează de nicăieri perechea mult dorită? Cheia în acest caz e viteza – să ajungi în cel mai scurt timp posibil la magazinul respectiv sau pe site-ul acestuia pentru a pune mâna pe perechea de sneakers. Pentru a fi mereu la curent cu următoarele lansări ce vor avea loc, te sfătuim să păstrezi notificările pornite și să stai mereu „geană” pe conturile de social media ale magazinelor.

Care sunt cele mai populare platforme de resell pentru sneakers?

La această oră, cele mai populare platforme de resell de unde poți cumpăra (aproape) orice pereche dorești în doar câteva atingeri de ecran sunt: KLEKT, StockX, Restocks și GOAT/Alias.

Conceptul este extrem de simplu. Tu poți achiziționa instantaneu sau poți licita pentru perechea dorită o anumită sumă, la care se adaugă costurile de transport și taxa de autentificare, pentru a fi 100% safe și pentru a primi la ușă un produs autentic, în condiția precizată de vânzător, în doar câteva zile.

gray and white nike air max

Ai auzit de Sneaker Market România?

Sunt puține șanse să ajungi să citești ghidul ăsta fără să știi ce este Sneaker Market România – but here we go. Sneaker Market România (prescurtat adesea SMR) este cea mai mare comunitate de pasionați de sneakers din România. Comunitatea a fost fondată de Sneaker Industry în urmă cu opt ani și a crescut frumos și natural odată cu pasiunea pe care oamenii de la noi din țară au dezvoltat-o pentru sneaker game.

În acest moment, grupul numără circa 54.000 de membri și reprezintă o comunitate bazată pe încredere, pasiunea comună pentru sneakers, căutarea perechilor mult dorite și transparență. Aici poți să vinzi mereu sau să cumperi perechi știind că la capătul celălalt vei da de persoane de încredere, care împărtășesc aceleași valori și pasiuni, poți să participi la discuții și dezbateri sneaker-related și nu numai sau poți să te „lauzi” cu cele mai noi achiziții postând un #WDYWT sau un #LPU.

Dacă încă nu faci parte din Sneaker Market România, poți să te alături chiar astăzi comunității. Recomandăm completarea totală și sinceră a formularului și menționăm că citirea regulamentului grupului este obligatorie.

De asemenea, nu uita să verifici site-ul Sneaker Market România pentru a afla cele mai noi știri despre lumea sneakerilor dar și pentru a sta la curent cu cele mai așteptate lansări. (PS: aici poți găsi cele mai utile link-uri și informații pentru a-ți crește șansele de a obține perechile dorite).

sneakers lot

Concluzii

Mai sus am prezentat cât de detaliat dar totodată cât de succint posibil acest microunivers al lansărilor de sneakers dar și cam tot ce trebuie să știi pentru a porni cu cât mai multe șanse în aventura către perechile de sneakers pe care le dorești. Nu uita, dacă nu prinzi o pereche nu este un capăt de lume și dacă e ziua ta norocoasă și prinzi o pereche mult dorită, bucură-te de ea, shoes are meant to be worn.

De asemenea, poți să urmezi toți pașii de mai sus saaau poți aștepta ca perechile tale favorite să ajungă la Sneaker Industry, și atunci e nevoie doar să faci un drum doar până la Luterană 2 în București, sau la Horea 2, în Cluj-Napoca sau, în cel mai rău caz 😛 să te înscrii la raffle pe contul nostru de Instagram.

Love,
SNKRIND.

S-ar putea sa te mai intereseze