Converși – Ghid complet: cum cumpărăm, cum îi purtăm, cum îi îngrijim

Converși - Ghid complet: cum cumpărăm, cum îi purtăm, cum îi îngrijim

Cu o istorie de aproape 100 de ani și cu un statut de inegalat în lumea pantofilor, Converse All Star (sau mai afectiv, teniși converși) sunt de departe cea mai populară pereche de încălțăminte sport de pe piață. Deși la început erau folosiți de pe terenul de baschet, datorită inovațiilor aduse la acea vreme, Converșii au devenit în cele din urmă pantofi casual, purtați în viața de zi cu zi, odată ce alte branduri, precum Nike, au introdus noi tehnologii pe terenurile de baschet începând cu anii ‘60. 

Mai mult, Converse All Star sunt extraordinar de versatili. Îi poți purta până la magazin, îi poți purta toată ziua în vacanță, îi poți purta la o plimbare și există persoane care chiar s-au căsătorit purtând converși all star. 

Cum deosebești o pereche de converși originali? 

Un prim pas în achiziția unei perechi de converși all star este identificarea unui magazin autorizat de unde se pot cumpăra produse Converse. Răspunsul perfect la această problemă este Sneaker Industry, unde sunt disponibile zeci de modele Converse. 

Pentru a te asigura că perechea de teniși converși pe care tocmai ai cumpărat-o este autentică, este necesar mereu să cumperi modele exclusiv de la distribuitorii autorizați de produse Converse. În magazinele Sneaker Industry și pe site-ul Sneaker Industry sunt disponibile doar perechi Converse originale, care provin direct de la producător. 

O pereche originală de converși va veni în cutia Converse, marcată cu o etichetă ce conține codul modelului, culoarea, mărimea și un cod QR. Perechea va conține o serie de elemente inconfundabile ale unei perechi Converse All Star: logo-ul rotund de pe interiorul gleznelor pe modelele high-top, textul „ALL STAR” scris jos, pe calcâi, la spate și talpa de cauciuc, cu inconfundabilul model cu romburi, și cu logo-ul Converse  marcat în zona mediană a tălpii. 

Cum se poartă converșii  

Fiind vorba despre o pereche atât de versatilă, cum sunt converșii all star, putem să spunem că aceștia se potrivesc la aproape orice ținută. Totuși, majoritatea persoanelor preferă să îi poarte casual, în viața de zi cu zi, împreună cu perechea preferată de blugi sau niște pantaloni comozi de trening. Converșii all star sunt o siluetă extrem de simplă, astfel că pot fi purtați atât cu blugi mai largi, care cad chiar peste partea de sus a pantofului, cât și cu blugi slim fit sau skinny, care se opresc deasupra pantofului. 

Nu puțini sunt cei care poartă blugi cropped sau răsuciți până tocmai peste gleznă, pentru ca pantalonii să nu se suprapună cu perechea de Converse. Stilul acesta este extrem de popular, mai ales primăvăra și vara, vremea fiind mai călduroasă.  

De asemenea, atât perechile de Converse low-top cât și cele high-top se potrivesc de minune cu pantalonii scurți, însă trebuie să fiți atenți ca pantalonii scurți să nu treacă prea mult peste genunchi, pentru un look cât mai potrivit. 

Doamnele și domnișoarele au parte de și mai multe moduri de a purta converșii. O rochie casual este perfectă pentru o pereche high-top de converși. Aveți totuși grijă ca rochia să nu fie prea elegantă, pentru că în acel caz o pereche de sneakers probabil nu ar fi cea mai potrivită. 

Totodată, o fustă scurtă, cu sau fără colanți, ar fi un alt mod feminin de a asorta perechea de converși. Pentru a asigura un look mai special, puteți să vă jucați cu culorile fustei, colanților și pantofilor pentru a le asorta. 

Cum îți speli perechea de converși

Majoritatea converșilor sunt fie din pânză, fie din piele, deci curățarea lor nu este extrem de complicată și poate fi făcută acasă de oricine, cu produse pe care le avem în baie și bucătărie, deși pentru o curățare cât mai eficientă este recomandat un kit dedicat de curățare pentru sneakers

Primul pas în curățarea perechii tale de converși este curățarea murdăriei vizibile sau a excesului de noroi sau alte reziduuri, după caz. Ideal, aveți nevoie de o perie specială de pantofi, însă este suficientă și o perie normală sau chiar un prosop. Astfel, eliminați cât mai mult din mizeria care s-a acumulat și s-a întărit (pro tip: curățați-vă perechile la un interval de 1-2 săptămâni pentru a evita ca praful și murdăria să se adune, altfel perechea va fi mai greu de curățat ulterior). 

Al doilea pas este curățarea tălpilor. O să vedeți că după clătirea tălpilor veți scoate mult praf și murdărie de pe tălpile pantofilor, deși i-ați purtat doar în oraș. Nu este necesar să puneți perechile sub un jet de apă, o cârpă umedă sau șervețelele umede pot fi extrem de utile și eficiente pentru acest pas. 

Toate produsele de curățenie necesare se găsesc la Sneaker Industry

Pentru al treilea pas, și anume curățarea propriu-zisă, va fi nevoie fie să folosiți o soluție de curățare, precum cea de la Crep Protect, disponibilă pe site-ul Sneaker Industry, fie să vă faceți în casă propria soluție, folosind apă călduță amestecată cu puțin detergent lichid de haine sau de vase (în cazul în care este vorba despre o pereche din pânză albă sugerăm să adăugați și puțin bicarbonat de sodiu, pentru a evita îngălbenirea perechii).  

Scoateți șireturile și puneți-le într-un bol mic separat cu soluție de curățare. Deși poată să pară banal, șireturile se pot murdări extrem de repede și pot oferi un aspect neplăcut perechii de converși. 

Apoi, înmuiați o perie (preferabil una specială pentru curățarea pantofilor) sau o cârpă în soluția de curățare și începeți să curățați perechea, cu mișcări circulare.  

După ce eliminați petele și murdăria și sunteți mulțumiți de modul în care arată perechea, folosiți o perie de microfibră sau un prosop (preferabil de o culoare cât mai apropiată de cea a pantofilor) și tamponați ușor excesul de soluție de curățare și umezeală. 

Acum că ați aflat tot ce trebuie să știți despre converșii All Star, a rămas de făcut un singur pas, și anume să vă găsiți perechea perfectă. Fie că vreți o pereche high top, sau una low top, un model simplu sau unul cât mai colorat, pe Sneaker Industry vă așteaptă o gamă variată de perechi, potrivită pentru gusturile fiecăruia.  

Converși - Ghid complet: cum cumpărăm, cum îi purtăm, cum îi îngrijim
Converși – Ghid complet: cum cumpărăm, cum îi purtăm, cum îi îngrijim. Sursa foto: Unsplash

S-ar putea sa te mai intereseze