Cum a ajuns brandul de adidași New Balance printre cele mai populare din lume

adidasi new balance

Ceea ce a început ca o mica afacere generată de dorința de a veni în sprijinul persoanelor care au nevoie de talonete pentru tălpi, New Balance, a ajuns să se bucure de notorietate la nivel global în prezent.

Marea companie a fost creată de William J. Riley care, ușor, ușor, s-a transformat într-unul dintre cei mai mari cizmari și creatori de încălțăminte din lume.

Riley a fost un imigrant britanic, iar New Balance păstrează rădăcinile britanice în unele dintre produsele lor de azi. El a înființat compania în Boston, Massachusetts, unde are sediu central și astăzi, mai exact în cartierul Brigton.

            De la origini până în prezent

Un punct interesant de plecare, ce trebuie știut de la început este faptul că pentru un producător atât de mare de pantofi sport, precum este New Balance, ”faima” nu a început direct.

Compania a lansat linia de producție a adidașilor sport în adevăratul sens al cuvântului la 30 de ani de la înființare.

New Balance, înainte de toate, a vândut talonete, care erau proiectate cu trei puncte de sprijin pentru a îmbunătăți confortul și perechile de pantofi sport New Balance în sine – o msiune pe care compania continua să o îndeplinească și astăzi.

Dacă te întrebi de unde i-a venit lui Riley ideea numelui de ”New Balance” poate fi ușor funny. Acesta, urmărind puii din curtea sa, a observat că își mențin un balans perfect atunci când merg sau aleargă.

Target-ul care i-a atras atenția, în prima fază, fondatorului a fost format în mare parte din oamenii care petrec multe ore stând în picioare. Astfel, perechile adidasi new balance originali erau special concepuți pentru pompieri și polițiști.

Pe măsură ce New Balance a crescut, au crescut și produsele. În plus, aceștia și-au extins și target-ul. Tocmai în anul 1960, compania și-a schimbat direcția de producere către sneakers New Balance și adidasi New Balance. Chiar dacă s-au reorientat către o altă zonă, cei ce generau propunerile și ideile și-au concentrat atenția în continuare și pe talonete.

Astăzi, New Balance a devenit un brand mondial pentru sportivii din întreaga lume. Destul de recent, în 2015, New Balance a intrat și în aria fotbalului și a devenit o companie specializată și pe sporturi individuale, lansând produse nișate.

Conceptul de bază pentru confortul pe care îl oferă a fost păstrat încă de la orgini, iar acest lucru îi face pe iubitorii perechilor comfy de încălțăminte să își declare iubirea față de acest brand. Numeroase modele și culori pot fi găsite și în colecția pe care Sneaker Industry ți-o pune la dispoziție!

S-ar putea sa te mai intereseze