Cum sa speli o geaca Napapijri si alte sfaturi de ingrijire

cum sa speli o geaca napapijri

Gecile Napapijri sunt cunoscute pentru rezistența lor în condiții vitrege ale vremii. Acestea sunt destinate să facă față cu brio elementelor naturii și climatelor diferite.

Este drept, însă, că aceste condiții ale vremii nu includ și detergent, balsam, o mașină de spălat sau alți factori produși de om, ce țin de standardele curățării hainelor.

Ne dorim ca fiecare persoană să se poată bucura cât mai mult timp de geaca sa. Pe lângă plăcerea purtării, întreținerea de lungă durată a hainelor poate contribui de asemenea la minimizarea impactului asupra mediului înconjurător. Pentru a te asigura că haina ta este ca nouă după fiecare spălare, îți vom prezenta în continuare…

Cum sa speli o geaca Napapijri și alte sfaturi de îngrijire

Multe dintre gecile acestui brand cunoscut sunt utilizate în condiții de ploaie, ninsoare, uneori chiar pe drumuri sau poteci noroioase. Cunoașterea regulilor de curățare este vitală, indiferent dacă geaca ta trebuie curățată de murdărie sau doar reîmprospătată.

Cum este recomandat sa speli o geaca Napapijri?

În primul rând, trebuie menționat că instrucțiunile clare de spălare și curățare pot fi găsite și pe etichetele gecilor. Asigură-te că citești această etichetă, înainte de a pune haina la spălat. În general, este în regulă să speli geaca folosind mașina de spălat, iar apoi uscătorul.

Deoarece gecile Napapijri sunt realizate din materiale reciclate și sustenabile, se recomandă spălarea și uscarea la temperaturi joase. Din aceleași motive, nu este recomandat să îți duci geaca la spălătorie, pentru curățare chimică. Setează mașina de spălat la aproximativ 30°C sau 40°C, pentru un timp de spălare adaptat nevoilor tale.

Înainte de spălare, haina trebuie întoarsă pe dos, cu partea interioară a căptușelii la exterior, pentru a evita deteriorarea. Procesul spălării la mașină poate fi dur și abraziv, deci nu îți expune geaca acestui risc, decât dacă este nevoie. Desigur, scoaterea petelor sau reîmprospătarea ocazională rămân motive întemeiate.

Cum ar trebui călcată o geacă Napapijri?

Ținând cont de sfaturile anterioare privind cum trebuie sa speli o geaca Napapijri, această etapă este intuitivă, însă este cu siguranță relevantă, dacă dorești o haină netedă și fără urme de ardere.

Este recomandat ca aceste geci să fie călcate cu setarea cea mai slabă de temperatură a fierului de călcat, însemnând sub 110°C. Altfel, materialele folosite pe partea exterioară ar avea de suferit.

Dacă geaca are un fermoar, deschide-l înainte de a începe. Netezește fiecare parte individual, începând cu părțile laterale și sfârșind cu mânecile.

Cum îți poți minimiza amprenta de carbon?

Urmând pașii anterior menționați, poți contribui într-un mod semnificativ la creșterea duratei de viață a gecii tale și implicit, la reducerea poluării. Din cauza lipsei infrastructurii și a investițiilor majore pentru crearea, distribuirea și utilizarea energiei verzi, apa menajeră este încălzită prin gaz sau electricitate. Acest lucru presupune și producerea emisiilor de carbon în atmosferă, ce perpetuează fenomenul încălzirii globale. De ce menționăm acest aspect?

Motivul este simplu. Napapijri este un brand ce depune eforturi în a avea o abordare sustenabilă asupra produselor sale, fiind puternic implicat în această cauză. Deși suntem de părere că este benefic să știi cum să speli o geacă Napapijri, considerăm că este și mai important să ne identificăm cu anumite principii ale brandurilor favorite.

Compania declară că dacă geaca ta face parte din colecția „Circular Series”, îți poți înregistra achiziția pe platforma brandului, pentru a o înapoia atunci când s-ar deteriora. În schimbul acesteia, poți primi din partea Napapijri un voucher pentru achiziționarea următoarei geci.

Pentru mai multe informații privind istoria brandurilor tale favorite, propuneri de outfit-uri în materie de streetwear și bineînțeles, accesarea colecțiilor cool de anul acesta, Sneaker Industry te așteaptă!

S-ar putea sa te mai intereseze