De ce sunt ghetele Timberland ideale pentru sezonul rece?

Fie că este vorba despre perechea de blugi, jachetă sau pantofi, toată lumea are un brand favorit de haine sau încălțăminte. Multe branduri își construiesc reputația pe baza durabilității, a performanței produselor, sau prin promovarea realizată de vedete. Pentru Timberland, popularitatea vine dintr-o combinație a acestor factori.

Dacă ești în căutarea unei perechi de ghete de calitate, aceasta este marca potrivită. Sunt durabile și categoric în trend. Brandul își merită renumele, deoarece bocancii săi au fost concepuți pentru a te proteja contra oricăror condiții meteo.

În acest articol îți prezentăm un scurt istoric al companiei și motivele principale pentru care ghetele Timberland sunt ideale pentru sezonul rece!

Scurt istoric

Brandul a fost fondat de un mic producător de pantofi din New England, numit The Abington Shoe, companie deținută de familia Swartz. În 1973, Abington Shoe a folosit o tehnică inovatoare de modelare, pentru a produce ghete impermeabile din piele. Acestea au fost gândite pentru a face față vremii nefavorabile și au primit astfel numele de ghete Timberland.

Până la finalul anilor ’70, majoritatea produselor vândute de companie erau aceste ghete, iar Abington Shoe și-a schimbat numele în Timberland. La început, Timberland erau pentru oameni care lucrau în fabrici sau în construcții. În timp, viziunea asupra brandului s-a schimbat, produsele acestuia devenind premium. La sfârșitul anilor ’80, popularitatea mărcii a ajuns la nivel internațional.

 In Marea Britanie și Japonia, acești bocanci erau la mare căutare.  La Milano, tinerii jefuiau persoane pentru perechile lor de Timberland. Odată cu ascendența muzicii și culturii hip-hop, artiști precum Tupac, Biggie Smalls și Nas au fost văzuți purtând aceste ghete controversate. Astfel, au căpătat notorietate în rândul populației afro-americane.

Motivele principale pentru care ghetele Timberland sunt ideale pentru sezonul rece

1. Rezistența la apă

Toate ghetele concepute pentru muncă sau drumeție de la Timberland, inclusiv faimoasele ghete galbene, sunt impermeabile. Partea superioară este realizată din piele tăbăcită, căptușită și tratată din fabrică, pentru o rezistență crescută la condiții meteo nefavorabile.

Limba este îmbinată în ambele laturi ale ghetei, pentru a preveni infiltrarea apei. În cele din urmă, talpa și partea superioară sunt lipite împreună, pentru a asigura 100% etanșeitate.

Dacă rezistența la apă este un criteriu important pentru tine, citește întotdeauna descrierea produsului dorit. Astfel, te poți asigura că se ridică la standardele dorite.

2. Aderență și durabilitate

Tălpile Timberland sunt modelate perfect pentru a produce forma optimă unei aderențe crescute. Materialul din care sunt compuse este cauciuc dur, fabricat din anvelope auto, reciclate. Straturile tălpilor sunt lipite împreună, pentru a asigura suportul și protecția ta, în timpul purtării.

Absorbția eficientă a șocurilor este asigurată timp de ani de zile datorită elasticității naturale a tălpilor de cauciuc și a folosirii materialelor interioare izolante.

Multe persoane spun că perechea lor de bocanci Timberland pot să reziste chiar și până la 4-5 ani, sau mai mult. Cu alte cuvinte, dacă ai grijă de perechea ta de ghete, te poți aștepta să reziste mult timp.

3. Potriviți pentru multe activități

Ghetele Timberland sunt grozave pentru tot felul de activități. Design-ul inițial și scopul pentru care au fost gândite se adresează persoanelor care lucrează în mediul exterior, pentru a le ține de cald și a le proteja.

Mulți oameni asociază brandul cu un aspect clasic al pasionatului de drumeții, dar în zilele noastre sunt purtate pentru aproape orice activitate.

Vizitează acum site-ul sneakerindustry.ro și alege perechea ta favorită de ghete Timberland! Confortul tău este întotdeauna important!

S-ar putea sa te mai intereseze