New Balance 2002R – Back Again @ SNKRIND.

New Balance 2002R este în prezent una dintre cele mai populare perechi din lumea sneakerilor. Confortul, materialele de calitate și ADN-ul New Balance reprezintă rețeta perfectă care a readus la viață modelul 2002R. După ce unul dintre cele mai populare colorway-uri – M2002RDC – a fost lansat anul acesta în luna martie la SNKRIND., nu mai puțin de alte 3 colorway-uri vor fi disponibile în curând.

Istoria modelului New Balance 2002R

Modelul, denumit inițial New Balance 2002, a fost lansat în anul 2010 ca parte a liniei de lux 2000. Această siluetă a fost succesoarea modelului 2001, care, în ciuda design-ului care nu s-a bucurat de un succes categoric, a adus o serie de inovații. Realizați în Statele Unite ca parte a diviziei „Made in USA”, New Balance 2002 erau realizați din nubuck și plasă, deasupra unei tălpi dotate cu tehnologia NERGY de la un capăt la celălalt, talpă care era deja folosită la cel mai avansat model al brandului de la acea vreme – 1906.

“I wanted to design a sneaker for our CEO at the time and asked myself, ‘What would that look like?(…) We were looking at Bentleys [when working on the shoe]. It is the combination of high-end luxury with high-end performance and that you can have both (…) The same with watches as well that perform, but also just are the utmost in luxury and stature. That is what we were thinking about, looking at when we were designing the shoe and building it out“, a explicat Andrew Nyssen, unul dintre designerii care au lucrat la modelul original de New Balance 2002.

New Balance 2002
Sursa foto: Complex

Desigur, fiind un sneaker de lux, din gama premium a New Balance, eticheta reflecta acest lucru – $250, un preț extrem de ridicat la acea vreme. Din păcate, silueta nu s-a bucurat de un succes remarcabil, posibil atât din cauza prețului cât și din cauza trendurilor din lumea sneakerilor de la acea vreme.

Silueta a fost însă scoasă din arhive în 2020 datorită lui Tetsuya Shono, Product Line Manager și fost designer în cadrul New Balance. Pentru a profita de trendul „dad shoes” din ultimii ani, dar și pentru a reduce costurile de producție, modelul 2002R (variantei din 2020 i-a fost adăugat un R în denumire) are parte de o talpă nouă, folosită inițial pe modelul 860v2, și este produs în Asia. Noua talpă intermediară oferă un aspect mai suplu, mai elegant modelului 2002R, acesta fiind totodată mai ușor decât inițialul 2002.

New Balance 2002R – Back Again @ SNKRIND.

Dintre lansările normale și diversele colaborări cea mai populară este de departe colecția „Protection Pack” (denumită oficial „Refined Future”). Perechile din această colecție s-au bucurat de un succes neașteptat pe rețelele de socializare și în comunitățile de sneakerheads și au ocupat primele locuri în topurile „Shoe of the Year” la finalul anului 2021.

Extra Butter New Balance 2002R Protection Pack | SneakerNews.com
Sursa foto: Sneaker News

Primele trei colorway-uri din „Protection Pack” au atras pasionații din diverse motive:

  • New Balance M2002RDA „Rain Cloud” a fost de departe cea mai populară pereche pentru combinația de nuanțe de gri specifică brandului american, care scoate în evidență toate detaliile acestei siluete.
Sursa foto: Sneaker News
  • New Balance M2002RDB „Phantom” care a atras fanii datorită culorilor întunecate și subtile.
New Balance 2002R Protection Pack Phantom | Raffles & Where To Buy | The  Sole Supplier | The Sole Supplier
Sursa foto: Sneaker News
  • New Balance M2002RDC „Sea Salt” ultimul dar nu cel din urmă colorway a fost extrem de popular în rândul celor care preferă custom sneakers – perechea este aproape ca o „pânză” pe care fiecare o poate modifica după bunul plac. Nu putem să uităm că acest colorway a fost disponibil în luna martie la SNKRIND. prin intermediul unui raffle care a avut loc în magazinele noastre din București și Cluj-Napoca.
Sursa foto: Sneaker News

Datorită succesului răsunător al acestei colecții, New Balance a decis să continue seria „Protection Pack” și în 2022 cu mai multe colorway-uri.

Ce colorway-uri de New Balance 2002R ajung la SNKRIND.

Deoarece lansarea modelului M2002RDC din primăvară a fost un succes dar și deoarece New Balance 2002R este un model care se bucură de un nivel ridicat de popularitate, în perioada următoare vor fi disponibile nu unul, ci trei colorway-uri noi.

Este vorba despre M2002RDF „Protection Pack Navy/Steel Gray”

Photo Courtesy of New Balance

M2002RHN „Khaki”:

New Balance 2002R Khaki | Where To Buy | M2002RHN | The Sole Supplier
New Balance 2002R Khaki TOp
New Balance 2002R Khaki Back
Sursa foto: The Sole Supplier

Și M2002RHO „Black Dark Grey”:

New Balance 2002R Phantom SIde
New Balance 2002R Phantom Top
New Balance 2002R Phantom Back
Sursa foto: The Sole Supplier

New Balance 2002R @ SNKRIND – What to expect

Perechile vor fi disponibile în curând în Magazinele Sneaker Industry și online. În cazul modelului M2002RDF din „Protection Pack” va fi organizat un raffle în magazinele noastre din București și Cluj-Napoca, în timp ce pentru modelele M2002RHN și M2002RHO vor fi aduse mai multe detalii înainte de lansarea propriu-zisă.

În cele din urmă, fiți la curent cu ultimele postări ale Sneaker Industry pe Facebook și Instagram pentru a afla primii când vor fi lansate noile colorway-uri ale modelului New Balance 2002R.

S-ar putea sa te mai intereseze