Nike Air Force 1 – clasic și inconfundabil. Ghid complet

Nike Air Force 1 - clasic și inconfundabil. Ghid complet

Puține siluete din lumea sneakerilor sunt la fel de cunoscute și de apreciate precum este Nike Air Force 1. Modelul lansat în 1982 este în categoria siluetelor care, în ciuda anilor care au trecut de la apariție, au rămas la fel de apreciate și de purtate.

Nike Air Force 1: un clasic care a trecut testul timpului

Un aspect uimitor legat de Air Force 1 este acela că, în ciuda celor patru decenii care au trecut de la lansare și în ciuda trendurilor care au venit și au trecut, acest model s-a menținut mereu în topul alegerilor fiind de departe una dintre cele mai populare siluete, mai ales printre tineri.

De la fani ai baschetului sau ai culturii hip-hop, de la pasionați ai stilului minimalist sau adepții unor ținute mai elegante, indiferent de gen, este foarte probabil ca aceștia să dețină în prezent sau să fi deținut o pereche de Nike Air Force 1 în cele mai populare două culori: „Triple White” sau „Triple Black”.

Introducere: Nike Air Force 1, de pe terenul de baschet pe străzile din întreaga lume

Ca multe alte perechi lansate de Nike, Air Force 1 este un model care la început a fost gândit pentru performanță, mai exact pentru terenul de baschet, pentru cei mai înalți și mai masivi dintre ei. Totuși, tehnologia revoluționară de la acea vreme din Air Force 1 precum și confortul oferit în timpul meciurilor au făcut ca această pereche să devină extrem de populară în NBA.

Nike Air Force 1 nu a fost o siluetă care a avut parte de o campanie bogată, agresivă de marketing, în schimb, modelul a „trecut” natural de pe terenul de baschet pe asfaltul din orașele americane, pentru ca mai apoi să fie purtat și apreciat de oameni din toate colțurile lumii.

Povestea uneia dintre cele mai populare siluete Nike

Nike a lansat modelul Air Force 1 în anul 1982, fiind primul model care a inclus tehnologia Air în talpă pentru amortizare. Lansați inițial doar în formă înaltă, în două combinații de culori – alb complet și alb cu gri, Air Force 1 au atras atenția datorită formei lor neobișnuite pentru un pantof de baschet la acea vreme dar și datorită tălpii supradimensionate din cauza tehnologiei Air care se afla înăuntru.

Modelul era unul destinat pivoților din baschet, jucătorii cei mai masivi și mai grei de pe teren, care aveau nevoie de un pantof pe măsură, care să le ofere mai mult confort pe timpul meciului decât o făcea încălțămintea de la acea vreme.

Air Force 1 nu au fost extrem de populari, ce-i drept, până la lansarea modelului Low, care a venit cu o gamă de culori mai variată, fiind lansate o serie de modele cu swoosh-ul și detalii în diverse culori. Acestea au fost extrem de apreciate în marile orașe de pe coasta de est a SUA: Baltimore, D.C sau New York.

Inițial, Nike a vrut să oprească producția modelului Air Force 1 în favoarea tehnologiilor mai noi, însă acest lucru a fost oprit după ce mai multe magazine din zona coastei de Est a SUA au lansat inițiativa „Color of the month”, una dintre acțiunile despre care se spune că stau la baza colecționatului de sneakers – pasionații de la acea vreme simțeau că trebuie să dețină toate culorile de Air Force 1 lansate în cadrul acestei campanii.

Totuși, cel mai popular colorway a rămas de departe cel complet alb, pe silueta Low a Air Force 1. Faptul că Nike lansa periodic acest model și nu îl oferea oricărui magazin oricând contribuia la realizarea „hype-ului” și făcea ca fanii Air Force 1 să fie mereu cu sufletul la gură și să cumpere mereu perechea mult dorită când aveau ocazia. Desigur, „aura” din jurul modelului Air Force 1 Low a apărut și cu ajutorul unor nume legendare din istoria hip-hop-ului precum Jay-Z, Dame Dash, Shyne sau Nelly, care au amintit în versurile lor legendarul pantof Nike și au popularizat mentalitatea de a purta perechi albe, impecabile, de Air Force 1.

Care sunt cele mai bune culori de Nike Air Force 1?

Colaborări? Ediții limitate? Simplitatea e cheia? Când e vorba de Air Force 1, orice stil se potrivește pe legendara siluetă, depinde doar de personalitatea și stilul celui care îi poartă. De la colaborări cu branduri precum Off-White, Undefeated, Supreme, Acronym sau mai recent Louis Vuitton, la „umilele” „triple black” și „triple white” care se găsesc în magazine de pe tot Globul, lumea apreciază și încearcă să obțină cele mai râvnite colorway-uri sau colaborări lansate chiar dacă vorbim despre un model de sneakers lansat acum patru decenii.

Pentru a fi purtate în viața de zi cu zi, recomandăm variantele cât mai simple de Air Force 1, în combinații de culori unde albul predomină. Totuși, dacă dorești o pereche mai subtilă și sobră, atunci este posibil ca o pereche unde culorile negre predomină să fie pentru tine.

3 motive pentru care trebuie să vă cumpărați o pereche de Air Force 1

Din punctul nostru de vedere, (cel puțin) o pereche de Air Force 1 trebuie să se afle în colecția fiecărui pasionat. Și motivele sunt unele extrem de simple:

Sunt versatili – puține perechi din lume se potrivesc cu atât de multe ținute și cu aproape toate tipurile de pantaloni și de ocazie precum Nike Air Force 1. La sală, pe terenul de sport, în oraș cu prietenii sau chiar în momente mai formale, Air Force 1 pot fi văzuți aproape peste tot.

Sunt extrem de durabili și confortabili – o pereche de Air Force 1 poate să reziste ani buni de zile în colecția ta dacă este îngrijită și păstrată cum trebuie. De asemenea, sunt un pantof care necesită mentenanță minimă, deoarece materialele sunt ușor de curățat. Deși sunt lansați acum patru decenii, talpa prevăzută cu tehnologia Air face față cu brio și în ziua de azi.

Raportul calitate – preț este unul aproape imbatabil – puține perechi din lumea sneakerilor sunt la fel de rezistente și durabile precum Nike Air Force 1 și se pot găsi la un preț similar. Astfel, putem spune despre acest model că este chiar un best buy, fapt care este lesne de înțeles când vedem „mulțimea” de Air Force 1 pe care îi poartă oamenii din jur.

În concluzie, în cazul în care v-ați decis și sunteți gata să cumpărați o pereche de Nike Air Force 1, vă așteptăm la noi pe site unde găsiți o gamă variată de sneakers Nike romania și nu numai.

S-ar putea sa te mai intereseze