Nike Blazer – which model is for you?

Nike Blazers - which model is for you?

Blazer este primul model de baschet lansat de Nike și s-a bucurat de un succes nemărginit atât pe terenul de baschet (în urmă cu mai bine de patru decenii) cât și pe stradă, devenind unul dintre cele mai populare și mai bine vândute modele din catalogul Nike.

Faptul că este un model atât de apreciat și de îmbrățișat de o mulțime de subculturi, precum skaterii, de exemplu, a dus la evoluția Nike Blazer în ultimii ani, fie din punct de vedere estetic, fie prin aducerea de „update”-uri la capitolul confort, prin introducerea de diverse tehnologii. Astfel, în prezent, la Sneaker Industry găsești o mulțime de variante ale modelului Nike Blazer, motiv pentru care astăzi îți vom prezenta diferențele dintre ele.

Nike Blazer Mid 77 & Low 77

Dacă îți dorești o pereche cât mai apropiată de modelul care s-a lansat în 1977, atunci modelele Nike Blazer Mid și Low 77 sunt alegerea pentru tine. De obicei, aceste modele sunt realizate din piele albă cu accente în diverse culori, precum verde, roșu, negru sau albastru, însă există o mulțime de colorway-uri. Deși sunt întruchiparea stilului retro și sunt incredibil de versatile, modelele Mid și Low 77 au dezavantajul faptului că nu se bucură de tehnologii recente care să ofere confort celui care îi poartă.

Nike Blazer Mid '77 Vintage Men's Shoes

De asemenea, variantele Vintage, care conțin VNTG în nume, sunt caracterizate de o piele mai fină, în timp ce perechile obișnuite de Blazer 77 au o textură mai rigidă a pielii.

Nike Blazer Low '77 Vintage Men's Shoes

Blazer Jumbo Mid & Low

Versiunea Jumbo a modelului Nike Blazer este una dintre cele mai recente reinterpretări realizate de Nike asupra acestei siluete clasice. La prima vedere, este imposibil să nu observi Swoosh-ul supradimensionat, cusăturile exagerate în anumite părți ale pantofului și partea elastică din zona călcâiului (în cazul modelului Jumbo Mid). De asemenea, șireturile sunt considerabil mai groase decât în cazul unui Blazer 77.

Nike Blazer Mid '77 Jumbo Men's Shoes

Modelul Jumbo Low nu este extrem de diferit în acest sens, singurele diferențe fiind Swoosh-ul și șireturile supradimensionate, limba mai groasă și cusătura accentuată din zona vârfului.

Nike Blazer Low '77 Jumbo Men's Shoes

Astfel, versiunea Jumbo a modelului Nike Blazer este dovada faptului că „nu trebuie să repari ce nu este defect” și că poți aduce doar câteva modificări estetice pentru a aduce un nou avânt uneia dintre cele mai iubite siluete din catalogul Nike.

Modelele Blazer din gama Nike SB

La fel cum s-a întâmplat în cazul siluetei Dunk, lumea skateboarding-ului a adoptat modelul Blazer datorită prețului accesibil și durității acestuia. Prin urmare, diviza de skateboarding a Nike, Nike SB, a preluat această siluetă clasică și a adaptat-o la nevoile skater-ului din ziua de azi. Deși arată aproape identic, modelele Nike SB Blazer dispun de mai mult burete pentru amortizare (mai ales în zona gleznelor), o talpă mai flexibilă și tehnologia Zoom inclusă în talpă pentru a asigura confort sporit.

Nike SB Zoom Blazer Mid Skate Shoe

Modelul low, denumit Zoom Blazer Low Pro GT, este o reinterpretare a siluetei clasice de Blazer Low, cu modificările de rigoare aduse de divizia SB împreună cu skater-ul Grant Taylor (de unde provine și prescurtarea GT din nume), cea mai importantă fiind înălțarea ușoară a tălpii intermediare pentru a spori confortul.

Nike SB Zoom Blazer Low Pro GT Skate Shoes

Nike SB Zoom Blazer Mid Premium Plus reprezintă cel mai nou model din gama Nike SB de Blazers și aduce noi modificări, în mare parte estetice, pentru a satisface preferințele a cât mai multor skateri posibil. Marginile nefinisate și Swoosh-ul supradimensionat oferă de asemenea un look reîmprospătat.

Nike SB Zoom Blazer Mid Premium Plus Skate Shoes

Nike Blazer Mid Victory

Probabil cea mai diferită reinterpretare prin comparație cu modelul clasic Blazer, Nike Blazer Mid Victory estre o siluetă expresivă, cu o mulțime de modificări aduse dar totodată cu un design simplificat, minimalist. Talpa este mai înaltă, găurile pentru șireturi sunt ascunse iar pantoful este realizat aproape în întregime din piele.

Nike Blazer Mid Victory Women's Shoes

Nike Blazer Low Platform

După cum îi spune și numele, modelul Nike Blazer Low Platform vine cu o singură mare modificare asupra siluetei clasice – înlocuirea tălpii obișnuite cu una mai înaltă și mai groasă. Între timp, partea superioară a pantofului rămâne neschimbată.

Nike Blazer Low Platform Women's Shoes

Ce înseamnă unele cuvinte de care te vei „lovi” în denumirea pantofilor

Uneori. anumite modele de Nike Blazer vor avea parte de tratamente speciale, vor fi realizate din materiale diferite sau vor fi realizate în numere limitate, cum este cazul colaborărilor. Pentru a nu fi confuz, iată o listă cu următorii termeni întâlniți des în cazul modelelor de Nike Blazer:

NEXT NATURE – perechea conține materiale reciclate în proporție de minimum 20%. Pielea este adesea înlocuită cu piele sintetică parțial reciclată

PRM – este prescurtarea pentru Premium, aceste perechi fiind realizate din materiale superioare celor folosite pentru modelele obișnuite și conținând detalii speciale

SE – prescurtare pentru Special Edition, și reprezintă de obicei perechi lansate cu ocazia unor evenimente sau sărbători, comemorarea unui eveniment sau ca omagiu unor persoane. La această categorie pot fi incluse și modele realizate în colaborare.

Sperăm că ai reușit să afli diferența dintre modelele de Nike Blazer disponibile în prezent pe piață și te așteptăm pe site-ul nostru și în magazinele noastre din București (Luterană 2) și Cluj-Napoca (Horea 2) cu o selecție specială de modele din gama Nike Blazer.

Love,
SNKRIND.

S-ar putea sa te mai intereseze