Obiective Turistice Franta: La pas prin locurile ascunse din capitală

Obiective Turistice Franta La pas prin locurile ascunse din capitală

Parisul, capitala Franței, este unul din cele mai vizitate orașe din lume. Vei găsi aici tot ce ai nevoie pentru o vacanță perfectă: arhitectură impresionantă, mâncare delicioasă (boulangerie la fiecare colț de stradă cu baghete franțuzești și prăjituri excelente) și o varietate de obiective turistice pe care nu trebuie să le ratezi.

Dar tocmai pentru că sunt foarte mulți turiști, va fi foarte aglomerat, în special în locurile cunoscute precum turnul Eiffel, palatul Louvre sau Centrul Pompidou. Dacă vrei să descoperi partea ascunsă, dar la fel de frumoasă a Parisului, ți-am pregătit câteva obiective turistice în Franța, cunoscute doar de localnici.

Iată câteva atracții turistice din Franța mai puțin cunoscute, dar pe care trebuie să le vezi:

1.La Petite Ceinture

la petite ceinture paris

Mica linie ferată a fost construită în secolul 19 și înconjoară pereții orașului Paris, așa cum existau pe vremea lui Napoleon III. La început a fost utilizată atât pentru transport persoane sau marfă, dar acum cei 32 de km de șină sunt abandonați și pot fi explorați de oricine.

Dacă ești fan al unor obiective turistice din Franța care îți oferă și o senzație de adrenalină, trebuie să vizitezi această șină de tren unde vei observa cum se îmbină noul cu vechiul, vei admira graffitti-urile de pe pereți și vei putea chiar să intri în faimoasele catacombe de sub Paris printr-un loc ferit, dar la îndemână.

2. Caruselul Dodo

caruselul dodo din paris

Vei găsi numeroase recomandări de obiective turistice în Franța unde găsești caruseluri distrative, dar niciunul nu se compară cu acest carusel. A fost construit în 1992 pentru a atrage atenția asupra animalelor pe cale de dispariție.

Tocmai din acest motiv, în loc de tradiționalii cai, în acest carusel vei găsi animale precum gorila, panda, dodo, dinozauri etc. Îl găsești în Jardin des Plantes, în imediata apropiere a Muzeului de Istorie Naturală.

3. 59 Rivoli

59 rivoli, galerie de arta din paris

Ești în căutarea unor obiective turistice din Franța mai nonconformiste și pline de artă? Atunci trebuie să vizitezi galeria de artă 59 Rivoli pe care o vei recunoaște instant după fața decorată foarte expresiv de către artiști.

Original, clădirea a aparținut băncii Credit Lyonnais, mai apoi a fost abandonată pentru 15 ani până când artiștii au ocupat clădirea și au început să organizeze expoziții de artă și petreceri. Deși primăria Parisul a vrut la început să îi alunge pe artiști, oficialii și-au dat seama că devenise printre cele mai vizitate muzee din Franța și a hotărât ca din 2019 să devină legal o galerie de artă.

4. Omul blocat în perete

omul blocat in perete paris

Printre cele mai neobișnuite monumente din Franța se numără și omul blocat în perete din districtul Montmartre. Statuia a fost instalată în 1989 în onoarea scriitorului Marcel Ayme, a cărui nuvelă “Bărbat mergând prin zid” a impresionat multă lume.

În carte este spusă povestea lui M.Dutilleul care a descoperit că poate merge prin pereți dar a devenit prea încrezător și a rămas blocat. Conform unei legende urbane, dacă atingi statuia vei fi fericit și vei primi inspirație.

5. Passage de L’Ancre

Passage de L’Ancre este o alee pietonală care leagă străzile Saint-Martin și Turbigo care se numără printre cele mai vechi din Paris, datând din secolul 17. Este situată în cartierul Marais și este presărată cu o varietate de magazine colorate, inclusiv unul de reparat umbrele.

Atunci când iei Parisul la pas pentru a descoperi cât mai multe comori ascunse este important să fii echipat corespunzător, cu adidași comozi și îmbrăcăminte ușoară, din materiale care lasă pielea să respire.

Parisul este un oraș care merită vizitat cel puțin o dată în viață, atât pentru punctele cunoscute, cât și pentru obiective turistice din Franța ieșite din comun. Nu uita să pleci în bagaj cu cea mai confortabilă pereche de sneakers din România pentru plimbările lungi.

S-ar putea sa te mai intereseze