Scurtă istorie a legendarei perechi de Air Jordan

Nike Air Jordan 1

Indiferent de adjectivul pe care vrei să-l atribui legendarei perechi de Air Jordan, modelul unic, după ani de glorie, încă rămâne cu succes în lumina reflectoarelor.

Povestea Nike Air Jordan 1 este una complexă. În fiecare an ce trece, legenda omului care a făcut faimosul Air Jordan 1 devine mai cunoscută. Pe măsură ce cultura adidașilor continuă să înflorească, devenind un fenomen mondial, merită să aruncăm câteva priviri înapoi la modul în care un adidas destul de simplu din piele roșie, albă și neagră a influențat totul, de la jocul de baschet la modă și marketingul modern de azi.

Debutul Nike Air Jordan 1

Nike Air Jordan 1 și-a făcut mai mult decât debutul pe piața ghetelor de baschet în 1985, a deschis un drum pe care mai mulți producători de adidași aveau să-l urmeze. Anul debutant în NBA al lui Michael Jordan i-a adus o poziție la Chicago Bulls, dar și i-a adus și un contract de 2,5 milioane de dolari de la Nike.

În mod ironic, Jordan a fost mai puțin încântat de această colaborare. Preferințele sale inițiale erau îndreptate către Adidas, deci pentru Jordan, Nike a fost un demisionar. Dacă ar fi știut ce îi rezerva viitorul..

Pentru unii, acordul a fost prematur. La urma urmei, Jordan a fost doar un debutant care a fost ales pe locul trei în draft. O călătorie în playoff-ul NBA, unde a înscris 63 de puncte împotriva celor de la Larry Bird’s Celtics, i-a pus în repaus pe oponenți.

Pantoful Jordan, Air Jordan, a debutat cu multe dintre caracteristicile ghetelor de baschet Nike – pernă de aer comprimat, suport suplimentar pentru gleznă și o acoperire rezistentă pentru degete. Logo-ul său inaugural, aripile, stabilesc baza pentru ceea ce urma să se întâmple în ceea ce privește designul.

Designului inițial al Nike Air Jordan îi lipsea tehnologia multor modele care au urmat, dar cu siguranță nu îi lipsea emoția. Cel mai mare atuu al faimosului pantof a fost controversa care l-a înconjurat.

Primul Jordan 1 la care se gândesc fanii adidașilor atunci când se gândesc la Air Jordan 1 este în culoarea „Banned”, cunoscută și sub denumirea „Bred” sau Black and Red. Ei sunt numiți „Banned” pentru povestea lor din spate. Aceasta spune că Jordan a fost amendat cu 5.000 de dolari în fiecare meci în care i-a purtat, încălcând regulile uniformei ligii. De fiecare dată când Jordan pășea pe teren purtând adidașii săi cu negru, roșu și alb, era amendat cu 5.000 de dolari pentru încălcarea politicii uniformei – o amendă pe care Nike a fost de acord să o plătească pentru a alimenta și mai tare situația și pentru a culege faima.

            Nike Air Jordan 1 high, mid sau low continuă să facă parte din colecțiile pasionaților de sneakers și, în același timp, continuă să scrie istorie pe care numeroase persoane sunt curioase să o descopere și să o împărtășească mai departe celorlalți.

S-ar putea sa te mai intereseze