Surprinde-ți prietenii cu noua colecție de sneakers Jordan

Nike air jordan

Jumpman, slam dunk sau pur și simplu Jordan! O pereche de sneakerși care urma să revoluționeze anii ’80 și să lase în urmă toate celelalte perechi care au fost purtate de baschetbaliști până în acel moment. 

Air Jordan inițial, cunoscuți în prezent drept Jordan au o lungă și bogată istorie în spate, care începe în anul 1985 când a fost lansat primul model – Air Jordan 1. Jucătorul NBA, Michael Jordan, se declara un adevărat „Adidas nut”, însă oferta companiei germane nu a fost conform așteptărilor sale, drept urmare a ajuns să semneze cu Nike.

Chiar dacă la început nu își dorea acest contract, agentul său David Falk a apelat la ajutorul mamei lui MJ, Deloris, care urma să îi ofere impulsul de care avea nevoie – ‘You’re going to go listen, you may not like it, but you’re going to go listen!’. Și așa a făcut! A ascultat, a semnat și Jordan 1 a devenit un sneaker must-have și un simbol al anilor ’80 – ’90.

Fun facts despre Air Jordan

Dacă vrei să îți surprinzi prietenii cu o nouă pereche de Jordan, ar fi cu adevărat interesant dacă ai ști și câteva fun facts despre acest brand, care este, a fost și va rămâne tot timpul la moda!

  • Where is the Swoosh?!

Compania Nike, vizibilă datorită Swoosh-ului ei recognoscibil, oriunde s-ar afla, a decis împreună cu MJ să renunțe la logo în defavoarea Jumpman-ului, iar acest lucru s-a întâmplat chiar din al doilea an de la lansarea Nike Jordan.

  • Air Jordans banned in the NBA?

La scurt timp după ce Michael Jordan și-a făcut apariția în sneakerșii Air Jordan 1 – ”Notorious” pe teren, NBA a interzis perechea din cauza culorilor deloc regulamentare – ”Colors broke the league’s uniform rules.”

Tot ce trebuie spus după această întâmplare este faptul că MJ nu a acceptat interzicerea lor pe teren, ba mai mult, a continuat să îi poarte la meciuri, iar de aici a pornit un întreg basketball shoe boom.

  • Air Jordan?

Găsirea numelui perfect nu a durat foarte mult timp. Compania Nike tocmai lansase tehnologia numită ”air soles”, Michael Jordan era recunoscut pentru ”play in the air” și pentru clasicele slam dunk-uri cu care marca victorii, iar ideea numelui nu a încetat să apară. – ‘I got it, we’re going to call it Air Jordan.’

  • Just sneakers?

La fel ca oricare alt brand care își dorește notorietate și acoperirea nevoilor cât mai multor clienți, au fost create în timp tricouri Jordan și alte articole streetwear, dar și numeroase accesorii, precum rucsacuri, șapcă Jordan și multe altele.

Indiferent dacă vrei Retro, Mars, Aerospace, Proto-Max sau Air Jordan, România îți oferă o gamă variată de modele și toate se găsesc la Sneaker Industry. Alege varianta cea mai cool pentru tine și actualizează-ți colecția de sneakerși cu o nouă pereche Jordan!

S-ar putea sa te mai intereseze