Top 5 Sneakerși la modă în 2020

sneakers

Un top al celor mai apreciați sneakerși într-un an care a început atât de atipic și ne-a dat viețile peste cap este dificil. Lansările de modele, vânzările, evenimentele conexe au fost perturbate și statisticile au altă relevanță. Dar pasiunea pentru sneakers rămâne și lucrurile nu s-au oprit de tot. Tendințele întrevăzute anii trecuți au continuat și în 2020.

Ca și în industria muzicală sau cinematografie, totul revine la modă ciclic și curentul retro sneakers este foarte prezent în prima parte a anului. Modele tribut pentru stilul anilor 80, forme retro, culori puternice, fluorescente, dau tonul lansărilor de încălțăminte sport și casual-street din acest an.  

Fără a avea pretenția unui verdict, prezentăm în continuare un top 5 sneakers la modă, așa cum s-a conturat în prima parte a acestui an.

AirJordan 3 SE “Red Cement”

Fiecare lansare Air Jordan 3 este un eveniment de succes. Nu ai cum să dai greș cu așa ceva. Dacă în 2018 am avut OG ”Black Cement”, anul acesta ne-am bucurat în debut de pandemie de SE ”Red Cement”. Lansat cu ocazia NBA All Star Weekend 2020, acest model de sneakers bărbați a prins viteză și a sărit în topul preferințelor, prevestind cumva că MJ va fi un topic important al primei parti a anului.

Vans Old Skool Core Classics

O pereche de Vans nu se predă și nu se demodează. O demonstrează din plin și ”Old Skool Core Classics”, modelul care te ține pe skate, te duce la job și te face să te simți comfortabil la orice party. Sunt cool, poate chiar mai cool, atunci când încep să se uzeze și nu te costă o avere. Iar dacă negrul ți se pare plictisitor, alege variatele de sneakers damă Multi Floral.

Nike SB Dunk High Pro “Spectrum”

Dacă anul trecut ai ratat ”Viotech”, iepurașul de Paște ți-a mai dat o șansă cu ”Spectrum”. Cea mai recentă variantă SB Dunk High a venit într-o cutie cu un design nou și nu a dezamăgit. Sneakers cu model diferit stâng-drept și o combinație de culori foarte reușită pentru primăvară. Păcat că i-am purtat mai mult între dormitor și bucătărie decât între casă și parc.

Puma Future Rider Play On

Un alt model care marchează un comeback reușit este Future Rider Play On, de la Puma. Acești sneakers sunt un tribut adus unui model din anii 80, Fast Rider, unul dintre cei mai comfortabili pantofi sport pentru alergat. Varianta 2020 este casual-street, la fel de comfortabilă, cu un aranjament de culori puternice, ideal pentru un story pe Insta.

Run DMC x adidas Superstar

Aniversarea a 50 de ani a modelului adidas Superstar aduce în atenție nu doar faima câștigată pe terenurile de baschet, ci și pe scene muzicale. Faima celor trei hip-hop-eri lansați în Queens ca RUN DMC își pune amprenta pe modelul aniversar, care devine superstar la vânzări în prima parte a anului. Walk this way, baby!

Ce urmează?

Sunt multe alte modele care merită atenție în 2020 și preferințele fiecăruia le așează în concordanță. N-am ajuns încă la jumătatea anului și avem încă lansări de urmărit, like-uri de dat și comenzi de plasat.

La finalul lunii mai așteptăm o nouă lansare marca jumpman23 – ”Flint” XIII. Nu în culorile Bulls, dar spectaculos, ca de obicei. Flint Grey is on the way!

Ronnie Fieg a gândit colaborarea cu Nike Force 1 pentru a marca Jocurile Olimpice din Japonia 2020. Pandemia a schimbat totul, dar modelul KITH x Nike Air Force 1 merge mai departe și se așteaptă lansarea în această vară. Elementele de inspirație japoneză alb-roșu individualizează cromatic design-ul.

Adidas Yeezy Foam Runner poate fi lovitura verii 2020 sau cel mai bun subiect de meme-uri. Doar Kanye West ne poate spune sau, mai bine, așteptăm finalul anului pentru a vedea ce ale modele de sneakers au cucerit străzile din România și de oriunde.

S-ar putea sa te mai intereseze