Top 6 criterii de care să ții cont atunci când alegi adidași Reebok de alergare

Top-6-criterii-de-care-să-ții-cont-când-alegi-adidașii-Reebok-de-alergare

Compania care avea să devină mai târziu Reebok a început cu destul de mult timp în urmă: în 1895, Joseph William Foster a decis să facă pantofi în dormitorul său din Bolton, Anglia. El a dezvoltat unele dintre primele modele de adidași potriviți pentru alergare și nu peste mult timp a deschis o fabrică numită Olympic Works pentru a satisface cererea tot mai mare a sportivilor pentru renumitele sale perechi. Statutul companiei de un ”cizmar de performanță” a fost consolidat la Jocurile Olimpice din 1924, unde alergătorii britanici Harold Abrahams și Eric Liddell au adus acasă medalii de aur în timp ce purtau pantofi fabricați de către Olympic Works. De aici a pornit și conceptul de Reebok Classic – potriviți pentru alergare.

Criterii de selecție a adidașilor potriviți de alegare

To get things started, este util să înțelegi scopul fiecărui element al unui adidas portrivit pentru alergare și modul în care chiar și cel mai mic detaliu îți poate afecta experiența sau, în același timp, o poate face să fie una mai plăcută. Iată principalele elemente de știut:

  • Upper

Caută ca modelul tău de Reebok să fie fabricat într-un mod tradițional – cu straturi de țesături mai mult sau mai puțin vizibile și neapărat cusuți, dar și lipiți bine. Încearcă să găsești un model care să aibă o căptușeală care să se plieze perfect pe forma piciorului tău.

  • Ankle collar

Acesta este învelișul din partea de sus a deschiderii pantofului care ține călcâiul într-o poziție optimă. Unii adidași  folosesc căptușeală groasă, în timp ce alții se bazează mai mult pe formă și confort. Nu este și cazul Reebok aici. Toți sunt special concepuți pentru a-ți oferi confort, tu însă trebuie să alegi perechea potrivită pentru tine. Acordă atenție călcâiului: dacă vă aluneca, cum interacționează căptușeala cu oasele gleznelor și dacă acea curbă din spate îți irită tendonul lui Ahile. Toate aceste lucruri îți pot produce disconfort dacă nu sunt alese corespunzător.

  • Saddle

Proiectanții au dezvoltat o varietate de suprapuneri, cusături și sisteme de prindere pentru a modela saddle-ul aproape de orice formă a piciorului. Acordă atenție modului în care saddle-ul se potrivește și felului în care îți ține piciorul, oferind o senzație sigură, fără alunecare, permițând în același timp formarea naturală a arcului în timpul pasului.

  • Toebox

Acesta este adesea acoperit cu un strat de protecție, care ține țesătura de pe degetele de la picioare și protejează împotriva îndoirii, în special în pantofii de alergare. Un toebox care permite piciorului să se curbeze și să se comporte într-un mod natural în lățime și lungime fără să te strângă în zona degetelor și care să împiedice frecarea lor – este întotdeauna potrivit pentru alergare.

  • Outsole

Locul în care talpa întâlnește drumul. Adesea acesta este realizat dintr-o varietate de compuși din cauciuc sau spumă așezată în zone strategice pentru a crește durata de uzură sau pentru a spori săritura sau flexibilitatea. Materiale care oferă tracțiune și durabilitate, fără adăugarea unui exces de greutate sau rigiditate, precum și pentru o formă care se potrivește cu amprenta piciorului tău la sol, îți va oferi nivelul dorit de stabilitate sub picioare.

  • Midsole

Materialul din spumă între talpă și partea superioară, conceput pentru a amortiza forțele de impact și pentru a ghida piciorul când pășești. O grosime a materialului care se simte confortabil indiferent de viteza de alergare – nici prea moale, nici prea tare – este potrivit pentru tine!

Dacă ești în căutare de adidași Reebok bărbați clasici sau adidași Reebok damă – originali, gama de produse pe care Sneaker Industry ți-o pune la dispoziție le cuprinde pe ambele! Alege ce ți se potrivește și simte-te confortabil chiar și atunci când alergi rapid!          

S-ar putea sa te mai intereseze