Nike Tech Fleece and the UK Drill Culture

UK Drill + Nike Tech Fleece =

A fost lansat de Nike în 2007 pentru a fi purtat de sportivi, iar acum a ajuns piesa definitorie a culturii Drill din UK. Este vorba de Tech Fleece, tracksuit-ul care a ajuns la 15 ani de la lansarea inițială să fie purtat atât de cei mai populari rapperi din Marea Britanie cât și de fanii lor, și nu numai.

„Life finds a way” este cea mai celebră replică din filmul clasic „Jurassic Park” și descrie perfect cum apar de obicei trend-urile care domină lumea streetwear-ului. Bocancii Timberland, creați pentru muncitori și pentru pasionații de drumeții, au fost adoptați de „jungla de beton” a New York-ului și de cei mai mari rapperi ai anilor ’90, Nike Air Max Plus era la lansare un „status symbol” în cartierele rău famate datorită prețului ridicat și al design-ului unic, deși a fost gândit ca un pantof dedicat pasionaților de sport și alergat, și lista poate continua. Ideea este că lucrurile iau, for better or worse, căi neașteptate în lumea streetwear-ului.

Pin on Tech Fleece Squad

UK Drill – all you need to know

Ca să discutăm despre unul dintre cele mai populare subgenuri ale muzicii rap trebuie să înțelegem cum a apărut și de ce este special în felul său.

Înainte de toate, Drill este la rândul său un subgen care îmbină elemente din muzica trap și gangsta rap și care își are originile la începutul anilor 2010, cele mai notabile exemple de „drilleri” din S.U.A fiind Chief Keef, Fredo Santana, Lil Durk sau G Herbo, care au promovat această cultură prin succesul lor.

În jurul anului 2012, în Marea Britanie a apărut cel mai popular subgen al Drill-ului – UK Drill, care își are originile în sudul Londrei, în districtul Brixton, cunoscut pentru o rată mare de criminalitate și pentru multiplele infracțiuni care au loc aici. De asemenea, artiștii care fac parte din cultura UK Drill sunt implicați direct în crimă organizată sau în clanuri locale, aceștia provenind în mare măsură din zone sărace, unde activitățile ilegale sunt una dintre puținele căi spre îmbogățirea rapidă.

Imagine Pin povestire

Versurile pieselor din subgenul UK Drill fac adesea referire la un stil de viață definit de crime, droguri și incitare la violență. De asemenea, în videoclipuri sunt adesea prezente arme, aluzii către vânzarea de droguri și multe alte elemente care au făcut ca autoritățile britanice să considere acest gen muzical responsabil pentru creșterea alarmantă a atacurilor cu arme albe în Londra, spre exemplu.

Cele mai cunoscute nume din lumea UK Drill

Totuși, dincolo de confruntările dintre clanuri care se află în spatele unor diss track-uri se află artiști care au devenit adevărate modele pentru cei tineri, nu neapărat pentru ceea ce cântă în piese, ci pentru cum arată și, în mod special, pentru ceea ce poartă. Central Cee, Headie One, Digga D, Unknown T sunt doar câteva nume care influențează milioane de adolescenți și de tineri în materie de sneakers și streetwear.

Central Cee wearing Moncler Logo Patch Zipped Gilet, Nike Sportswear Tech  Fleece Full-Zip Blue Hoodie, Nike Sport… in 2022 | Drip outfit men, Mens  outfits, Nike tech fleece
Central Cee purtând un tracksuit Nike Tech Fleece

Suspectul numărul unu este nimeni altul decât Tech Fleece-ul, treningul lansat de Nike în urmă cu 15 ani care a devenit „uniforma” culturii Drill din Marea Britanie, împreună cu o pereche fresh de Air Force 1 albi, ultimul model de Air Max sau Air Jordan 1, 4 sau 11.

Nike Tech Fleece – asocierea specială cu UK Drill Culture

În 2007, Nike a lansat o colecție specială, denumită Tech Pack, care avea ca scop îmbinarea confortului și a inovației pentru sportivi într-un mod inedit – nu este simplu de loc să produci pantaloni, bluze, tricouri și jachete realizate din materiale de ultimă generație, care să fie totodată confortabile și care să arate extrem de bine și de futurist. După cum spuneam, acestea au fost gândite exclusiv pentru activități sportive.

Iată piesele din prima colecție Tech Pack:

Nike Tech Pack Collection
Nike Tech Pack Collection
Nike Tech Pack Collection
Nike Tech Pack Collection
Nike Tech Pack Collection
Nike Tech Pack Collection
Nike Tech Pack Collection
Nike Tech Pack Collection

Colecția a revenit și în anul 2008, când mai multe piese vestimentare au încorporat elemente din echipamentul de ciclism și au format colecția „Day and Night”.

Proiectul Tech Pack avea să revină abia în anul 2013, după cinci ani de pauză, Nike continuând de atunci să lanseze în fiecare an piese noi, care introduc pe piață piese care folosesc cele mai noi tehnologii, cu modificări subtile, dar observabile de design. În cele din urmă, acesta este ethos-ul liniei Nike Tech – piese cât mai simple, care oferă cât mai multe avantaje celui care le poartă – fie că e vorba despre impermeabilitate, abilitatea de a păstra căldura sau de a permite circularea aerului, totul în scopul modelării viitorului echipamentelor sportive.

Nike Tech Fleece – more than a tracksuit

Cum s-a întâmplat de mai multe ori în istorie, în zonele rău-famate și în categoriile sociale defavorizate, hainele și pantofii cei mai scumpi, care vin la pachet cu cele mai noi design-uri și tehnologii sunt considerate adevărate status-symbols – dacă porți cel mai nou colorway de Jordani, dacă ai jacheta care abia a fost lansată în magazinele high-end, dacă mereu perechile tale de Air Force 1 sunt impecabile, ei bine ăsta e un semn că „you made it”, că îți permiți să cheltui sume serioase ca să arăți bine și că, mai mult, poți să le porți în viața de zi cu zi, în contrast cu mediul defavorizat din care faci parte.

Central Cee Outfit from October 18, 2021 | WHAT'S ON THE STAR? | Nike tech  fleece outfit men, Nike tech fleece, Fleece outfit

Asta s-a întâmplat și cu Tech Fleece-urile. Faptul că costă mai mult decât un tracksuit oarecare și că încorporează cele mai noi tehnologii, sunt extrem de confortabile și ușoare și sunt disponibile într-o mulțime de culori au alcătuit „rețeta” succesului. Artiștii din scena UK Drill sunt văzuți purtând mereu Tech Fleece-uri rare sau chiar abia lansate, care sunt mereu asortate la perfecție cu sneakers precum Air Force 1, modele din linia Air Jordan sau siluete de la diverse case de modă. Nu a durat mult până Tech Fleece-ul a devenit „uniforma” fanilor muzicii Drill.

You asked, we listened…

… prin urmare, tracksuit-urile Nike Tech Fleece sunt disponibile acum la SNKRIND.

Am ascultat cererile din ultimul timp venite din comunitatea noastră și ne-am asigurat că aducem în magazinele noastre și pe site piese din colecția Tech Fleece, gama urmând a deveni din ce în ce mai variată în viitorul apropiat. See you at checkout!

Love,
SNKRIND.

S-ar putea sa te mai intereseze